Semestervåndor

Jag har för första gången i mitt liv drabbats av semestervåndor. Hittills har det närmaste jag kommit varit att sommarlovet (jag är ju lärare) varit så långt och alla mina vänner och bekanta har så korta semestrar, att det blivit långtråkigt, men i år drabbades jag på fullaste allvar av rejäla våndor redan i slutet av mars.

Jag har ju jobbat halvtid på fritids under våren, och ska fortsätta på 75% i höst. Resterande tid är jag mammaledig. När nu semestern ska pusslas ihop måste jag inte bara VÄLJA. (När man har sommarlov är man förskonad från detta förhatliga väljande, man har helt enkelt semester medan barnen är lediga.) Jag måste dessutom räkna pengar, dagar och jämka med sambon, allt för att vi ska klara oss ekonomiskt, få lite tid tillsammans, lite tid till altanbygge, trädgårdsanläggning och annat som behövs på en obearbetad tomt under sommarhalvåret, samt ha så många föräldraledighetsdagar som möjligt kvar till hösten.

Nu tror jag att jag har hittat den optimala lösningen, och det verkar som att mina chefer har gått med på det. Nu får jag bara hoppas på det bästa och kanske försöka slappna av.

RSS 2.0