Meningen med livet

Jag vet att jag inte är först med att behandla detta stora och många gånger jobbiga ämne, men jag är nog i alla fall en av de första med att till fullo ha förstått anledningen till att just jag finns på just denna jord.

Syftet med hela mitt liv är att jag ska berika världen med mer eller mindre (helst mer) underhållande anekdoter. Få folk att skratta åt mina många gånger patetiska problem. Jag tror att bloggar uppfanns bara för att jag skulle få ett mer lättillgängligt forum, eftersom jag inte lyckades något vidare på krönikefronten, utom i 4H:s klubbtidning och på uppsatserna i skolan (där jag för övrigt drabbades av en för livets oundvikligheter likgiltig lärare, som propsade på att jag skulle lämna krönikans ljuva genre, då hon ansåg att jag redan behärskade denna. Vem var hon att ifrågasätta meningen med mitt liv???).

Vidare har jag insett att det är av just denna anledning som jag drabbas av i övrigt oförklarliga episoder, i stil med att jag vid två tillfällen i livet råkat träffa och bli nära vän med en människa som inte bara har nästan samma namn som jag, utan som även har lika långt till sin morfar som jag till mina farföräldrar, har samma siffror (om än olika många) i telefonnumret som jag, som köpt tomt i samma område som jag och som blev gravid samtidigt (även om hon tyvärr inte fick behålla barnet...) När vi upptäckte att vi var födda på samma dag var det bara att skratta!

Jag kommer inom en snar framtid att berika bloggvärlden med ytterligare skrattretande inlägg, bland annat Nyckelkompetens och Jordanalys.

Jag anar att jag kommer närmare Nirvana för varje anekdot.

Paketproblem

En av mina bästa, om än inte närmaste, vänner har fått barn. (Närmaste-kommentaren får sin förklaring i nästa mening) Hon bor i Tyskland, så present måste skickas per post vid sådana tillfällen. Detta leder till vissa problem.

#1 Ta reda på bästa sättet att skicka present till Tyskland.
Jag har märkt att det inte är all personal på den nya formen av postkontor som är tillräckligt insatt/intresserad/trevlig för att hjälpa till med sådana frågor.
De vill helst bara ta emot ett färdigpaketerat/ -adresserat/ -frankerat paket och placera det bland alla andra dito brev och paket. Frågorna kan man hitta svaren på själv.
Tack och lov finns det undantag.

#2 Komma sig för med att inhandla nödvändig utrustning för att skicka present till Tyskland.
Det hänger ju helt och hållet på mig! Jag orkar inte med pressen!

#3 Se till att presenten går att paketera.
Mindre problem. Jag behövde bara köpa material, modifiera till min belåtenhet, brodera för glatta livet, ta reda på namn och födelsedatum, brodera klart, montera, köpa ett klädesplagg, tillverka ett gratulationskort och voilà!

#4 Skriva tulldeklaration. På engelska.
Vad heter "en liten söt broderad tavla till minne av födelsen av deras barn" på engelska? Och exakt hur detaljerad är en detaljerad beskrivning av innehållet?

#5 Skriva ett långt och hjärtligt brev att skicka tillsammans med presenten. På tyska.
Ruskigt svårt. Jag vill ju att det ska låta lika bra och trevligt som när hon skriver och gratulerar mig av olika anledningar. Det blir inte lika bra och trevligt när man slår upp varannat ord i sin tyska ordbok.

#6 Skriva nämnda brev såpass snabbt att det första man skrev fortfarande är sant när man är redo att skicka iväg det.
Omöjligt!

#7 Skriva nämnda brev på engelska istället.
Något mindre komplicerat, men fortfarande inte lätt.

#8 Välja foton att skicka med.
Väldigt lurigt. Det ska vara adekvata bilder, som fördelat på så få bilder som möjligt speglar vår verklighet och illustrerar utvecklingen såväl på barnfronten som på husbyggarområdet, de ska vara tillräckligt tydliga för att inte kräva en lång förklaring och de ska tillika vara intressanta för mottagaren.

#9 Fabricera nya foton, speciellt utformade för att tillmötesgå de krav som ställs på denna typ av foton.
Inte helt lätt det heller. Här krävs rätt ljus, bra väder (husbilderna tas med fördel utomhus), tillgång till samtliga familjemedlemmar, utomstående fotograf (så att hela familjen kan fångas på samma foto) samt tid.

#10 Bestämma sig för att det räcker och se till att få iväg hela konkarongen.
Det låter inte så svårt, men jag har ju inte kommit så långt att jag med empirisk säkerhet kan uttala mig i ärendet. Det tar säkert så lång tid att jag blir tvungen att författa ett nytt brev, och kanske komplettera med ytterligare foton. Till slut får jag säkert slänga med en present till barn nummer två, och då också byta ut hela emballaget, eftersom det med all säkerhet överstiger maxvikten på 2 kg.

Vem har sagt att det är lätt att få barn?


Do what you're told...

Jag är alltjämt en ovan mamma. Jag vet inte om det är normalt eller om jag ska vara förbluffad, men oavsett vilket är jag i alla fall imponerad av att min dotter på knappa 17 månader i så stor utsträckning följer instruktioner.

Jag kan be henne peka på något eller säga ett ord, men också att hämta något särskilt, ställa det på en spciell plats och att gå någonstans eller göra något.
Det funkar förstås inte varje gång, men tillräckligt ofta för att det inte bara ska vara ett sammanträffande.

Jag är övertygad om att hon är ett geni! ;-)

Husrapport

Huset är från och med idag klockan fyra färdigmålat (utom lite duttande bakom några plankor)!!! Rätt kulör, två lager överallt, allt som syns är målat av min sambo i egen hög person, så ni förstår att det är ett praktverk!

Förra veckan fick vi markiserna monterade. Härligt apoteksgröna mot den grå fonden... Fabulöst!

I morgon ringer vi "vår kille" och beställer lite grävning och lite jord. Gräsmattan kommer att bli så FIN!

Läge att köpa plintar att gräva ner för vårens altanbygge (ja, det blev uppskjutet).

Växter!!! Buskar. Frukt och bär. Min perennarabatt (med skånskt uttal, som i alla trädgårdsprogram med självaktning). Och haleluja! Jag hinner nog få ner en och annan lök i jorden innan den fryser till.

En liten miss

Jag upptäckte just att jag inte bloggat om min dotters stora gångpremiär. Allt ni hittills läst om enstaka steg hit eller dit var bara repetitioner, här snackar vi alltså the real thing!

Måndagen den 28 augusti, medan jag var på väg hem från ett sent möte på jobbet, chockade hon sin far med att släppa bordet, men fortsätta gå. Inte bara en gång, utan många gånger och långa sträckor. När jag kom innanför dörren tyckte han att det var på sin plats att stajla lite, men hon satte sig på rumpan och hasade ut till mig i hallen. Två sekunder senare var hon uppe på fötter igen, men det var rätt lustigt ändå.

Sedan den gången har hasandet blivit mer och mer sällsynt, och nu har jag inte sett det alls på minst en vecka. Hon kryper en bit då och då, men hasandet har upphört.

Ordningsam liten dam

Min dotter brås på sin far. Han är så stolt över att hon plockar skräp från golvet och strider för sin rätt att komma åt sopkorgen för att slänga det. Han jublar över hennes intresse för att plocka fram och använda sopskyffeln. Han imponeras av hennes beslutsamma kamp mot fläcken på strumpan, då hon på alla upptänkliga sätt försöker eliminera den. Han myser när hon torkar golvet med första bästa servett, även om hon inte har spillt ut något och han gratulerar sig själv när hon vägrar äta frukt utan haklappen. Märk väl att jag inte ens nämnde att hon står på tå för att kunna ställa ner pipmuggen med vatten på ett glasunderlägg, utan att vi sagt ett ljud om det.

Jag kan bara konstatera att mina gener fick stå tillbaka när det gällde det området.

Valet

Det är mitt fel att vi kommer att få sälja huset om min sambo blir av med jobbet och får jättedålig ersättning för att det har blivit en borgerlig regering.

Dagis...

Lilltjejen har fått plats på dagis.

Jag hade stora våndor innan jag äntligen skickade in pappret, och efteråt... Jag såg inte fram emot att få en plats, dels för att jag vill ha min tjej kvar hemma, och dels för att sambon började trilskas angående platsönskningarna. Si och så är inte bra, jag vill  inte ha henne på ett sådant ställe... Trots att han blivit tillfrågad under processen och dessutom själv skrev under ansökan innan jag skickade in det.

När det sedan ringde svarade han, men lämnade över luren till mig. När det är han som har bestämda åsikter angående vissa dagis! Hans anledning var att det var jag som hade "koll", men i själva verket fick jag lov att fråga honom vad jag skulle säga. Jag kände mig skitdum!

Slutligen lämnade jag ett besked till dem, med ytterligare gnäll från sambons håll. Har du tänkt på... Hur blir det med... Borde vi inte... Skit samma, nu har jag bestämt oss!

Vi bestämde oss för att åka och titta på stället efter helgen, och jag var skitnervös! Ont i magen. Stissig. Usch!

Efteråt kändes det helbra. Stället är nyöppnat och relativt fräscht, gården är enorm och kommer att ge henne glädje och utmaningar under hela hennes tid på dagis (Alltså inte en platt asfaltsgård med en sandlåda mitt på...) personalen verkar trevlig och glädjande nog består den av såväl män som kvinnor.

Sambon har inte sagt något negativt efter det, så det var väl bra, antar jag...

RSS 2.0