Kojor

Lilltjejen har kommit in i kojstadiet. Här byggs kojor på löpande band, oftast bara en filt över huvudet, men helst ska minst en vuxen vara under filten samtidigt. Hon sätter sig tillrätta och njuter av sin koja - i ungefär tio sekunder. Sedan hoppas det upp och ropas "Hoohoo!" eller "Buu!", även om det bara är vi två hemma, som sitter under filten.

Idag utvecklade en mamma, som är trött på att ha en filt vilande mot frisyren, kojarkitekturen till att omfatta en eller två soffor också. På så sätt kunde nämnda mamma gå iväg en liten stund och låta tjejen njuta av sin nya, rymliga koja i ensamhet för ett ögonblick.

Ganska snart kom hon dock på den fantastiska idén att använda filten, draperad mellan två soffor, som hängmatta. Först åt gosisen Jeppe, men snart nog även åt sig själv. Det fick jag lov att avstyra, och strax därefter bar det av till sängen, och för andra dagen i rad låg hon i sin säng och sov när klockan slog sju. Hon blir så trött och därmed grinig, och jag ser på henne att hon inte orkar vara så trött och ledsen. Då är det mest humana att låta henne sova. Kanske är hon på väg att bli sjuk, eller så är hon bara inne i en ny fas i utvecklingen och behöver sova lite tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0