Namn på gosedjur

Min sambo och hans barndomskamrat har pippi på att döpa gosedjur. Vart och ett ska ha ett eget namn, och även en egen personlighet. Barndomskamratens hem översvämmas av gosedjur, men fyra-och-ett-halvt-åriga dottern äger nog inte ens hälften av dem. De har namn som Grodan Otto, Tjuris och Vilgot.

Till och med jag har numera anammat denna namngivningstrend och när vår dotter började samla på sig gosedjur i olika former föll det sig naturligt att de skulle ha namn. Följaktligen har vi Jeppe Gepard, kaninen Hopp-Hopp, hunden Ä (som hon själv döpte strax före sin halvårsdag), pudeln Fiffi och många fler.

När nu dottern börjar prata allt eftersom, väntar vi spänt på att dessa namn ska dyka upp, men länge och väl väntade vi förgäves. Inte ens Ä tilltalades med sitt eget namn, trots att det torde vara ganska lätt att uttala. Katten som fick heta Njau för att underlätta, fick i en omdöpningsritual det oinspirerade namnet Tatt, och nya boxerhunden heter rätt och slätt Hunn.

Så började det. Eppe efterfrågades vid ett flertal tillfällen, och visst var det Jeppe Gepard som söktes.
Dockan Tingeting heter nu Ti, vilket bör vara en kortform av hennes riktiga namn, för vem skulle få ordet docka till Ti?
Fiffi heter Stissi, och eftersom mer eller mindre alla F blir S just nu känner jag att det är nära nog.

Men hon älskar sina gosedjur, oavsett vad de heter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0