Skön dag att vara hemma!

Min dotter är sjuk, men inte så väldigt sjuk. Idag gick vi en promenad med vagnen på förmiddagen och plockade tussilago och kvistar med vide. Det var gamla kapade grenar, så videkissarna var fortfarande små och lena, trots att de som sitter på träden börjar bli stora och gula. Sedan satt hon och pillade på dem med fingertoppen en lång stund.

Väl hemma åt vi och sedan sov hon och jag passade på att vattna, beskära och ringa några samtal.

När hon vaknade gick vi på en ny promenad, för att titta på de nyutsläppta kossorna i hagen, men vi kom inte så långt innan hon tröttnade och ville bli buren istället för att åka vagn. Då gick vi hem. Vi gungade en stund, och plockade ut dockvagnen. Sedan pratade vi med grannarna och satt utanför hos oss och åt frukt och tittade på alla traktorer som sopade bort gruset på vår gata.

Sambon slutade tidigt, så vi hann med en promenad till medan maten lagades. Då gick vi och tittade på de nästan vita blåsipporna en bit bort längs vägen, och plockade en minibukett med en blåsippa, en vitsippa och en tussilago. Dessa blev noggrant massakrerade när vi kom hem.

På det stora hela var det en väldigt skön dag att vara hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0